FAMILIA
Familia nu e numai un concept social, e, în primul rând, O TAINĂ! Una din cele 7 Taine ale Creștinismului.
Prietenul meu Ștefan – un om înțelept – zice că rostul vieții, e să facă viață. Păi atunci e simplu, în orice conjunctură aș fi, în orice controversă, la orice discuție, la orice răscruce de viață aș fi, înainte de a lua o hotărâre, vis-a-vis de orice, îmi pun întrebarea simplă și fundamentală: SERVEȘTE ASTA VIEȚII, E PENTRU VIAȚĂ?
Dacă DA, atunci merg pe calea aceea, e Calea Vieții, dacă nu, e clar, nu-i calea mea, că doar no-i fi eu atât de tâmpit să mă pun de-a curmezișul normalului Dumnezeiesc!
În viață, uneori, ne confruntăm cu idei trăsnite, plecate de la oameni ciudați, colportate apoi de unii ce ei înșiși au sufletul răsucit, sau de alții, mai mulți, ce sunt numai în solda celor ce au interese de diseminare a răului. Aceștia din urmă pot fi în felurite feluri de soldă. Unii sunt plătiți direct și explicit, pentru asta; alții sunt în altfel de relații de subordonare, ca angajați în mass media de exemplu, sau în domenii mai puțin vizibile, pentru aparent, alte scopuri. Oricum, atâta timp cât un om e în raport de subordonare față de o entitate de care depinde material, ca ocupație, funcție, colaborare, afaceri, imagine, statut social, sau diverse alte forme de relații directe ori indirecte, pe perioada acelui statut, e dependent de interesele entității dominante. Libertatea de manifestare proprie, diferită de interesele acelei entități, e absolut limitată, sau mai degrabă, cam inexistentă, aceștia fiind circumscriși de interesele entității dominante.
Pot încerca să mârâie, unii, puțini, dar dacă nu intră rapid în turmă, se elimină singuri, sau sunt elimnați. Dacă nu au avut o funcție pe un înalt palier decizional, unde ar fi avut acces la informații fierbinți, sau sunt încorsetați de constrângeri contractuale cu efect îndelungat, chiar după plecare, unii pot opta pentru o altă conduită, în altă conjunctură. Da, dar dacă între timp, pentru a-și face loc cu coatele la ”masa celor tari”, n-au intrat în diferite conjuncturi ”discrete”, sau mai mult, ei sau cei apropiați lor, limitându-și drastic sau chiar anulându-și total libertatea de opinie și manifestare.
Din nefericire, la început puțini înțeleg că interesele celor ce patronează activitatea – de regulă lucrurile sunt mult mai complexe, uneori nebănuite ca ramificare – circumscriu și hotărăsc asupra conduitei tuturor celor de sub ei, pe orice palier ar fi aceștia. Cei ce nu pun preț pe conștiință, ne găsind în ei resorturile ce declanșează energiile necesare desprinderii, rămân captivi.
Uitați-vă în jurul domniilor voastre și analizați pe cei ce se doresc a fi formatori de opinie, pe cei ce umplu ecranele televizoarelor, pe cei ce sufocă rețelele de socializare, etc.
Încercați să înțelegeți ”ce-i mână pe ei în luptă”. Încercați să pricepeți.
În aceste zile, mai mult ca oricând, e un atac furibund, de pe multiple paliere și direcții, cu felurite și multiple mijloace, împotriva Referendumului pentru Familie. Se încearcă semănarea de confuzie în privința necesității, legalității și utilității Referendumului.
Păi să vedem ce se dorește cu acest Referendum, solicitat, dorit și sprijinit de milioane de români, de diverse etnii și confesiuni religioase? Se dorește să se înlocuiască formularea actuală, ce prin presiunile nefirescului din lume, a devenit ambiguă, a Articolului 48, aliniatul 1, din Constituția României. Aceasta are acum formularea: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”.
Pentru a fi lucrurile limpezi, se dorește a fi modificată, pentru clarificare, în: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.
Toate perdelele de fum, cu susținerea psd, etc, etc, etc, sunt mizerii, nu vă împiedecați în ele, importanța obiectivului transcende partinicul, e dincolo de toate, ține de fundamentele existențiale ale umanității.
Deci, se dorește, simplu spus, consfințirea clară în Constituție, a faptului că ”Familia e constituită dintr-un bărbat și o femeie”! Și ar fi ceva rău în asta? Evident, nu. Păi așa e de când lumea, că altfel n-ar mai fi posibilă însăși Lumea!
Și atunci? Ei, vedeți?!
În concluzie, să mergem la vot, votând ”DA”!
Cu încredere în Bunul Simț al oamenilor, ce se mobilizează la momente de greu și rău,
Ioan Savu, Timișoara