Calendar
Nov 2024
DLMaMiJVS
     1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Maxime
  • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
    (Albert Einstein)

  • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
    (Edmund Burke)

  • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

  • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
    (Rainer Maria Rilke)

  • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Spiritualitate

HRISTOS S-A NÄ‚SCUT!

 

S-au deschis Cerurile, bucuraţi-vă oameni!

Citeşte tot articolul

Hristos a Înviat!

 

Paştile, sărbătoarea Învierii Domnului şi a lumii, sunt cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii.

Citeşte tot articolul

BALADA VIATII TRECATOARE

 

Rabindranath Thakur (in transcrierea mai veche din bengaleză: Rabindranath Tagore) a fost poet, filozof, componist, muzician şi adept al mișcării Brahmo-Samai, care printre altele a forțat interzicerea arderii văduvelor in India. In 1913 a primit Premiul Nobel pentru literatură, devenind primul laureat al premiului Nobel din Asia. O frumoasă poezie a sa se afla la intrarea bisericii din Sadinca. Cum oare, nu se stie, dar merita. E atat de elocventa...

Citeşte tot articolul

OAMENII SI VALORILE LOR...

 

Parintele Sofronie Saharov, a fost parintele duhovnicesc al Parintelui Rafail Noica. A avut o viata bineplacuta Lui Dumnezeu, atat pe Muntele Athos, cat si in Franta si apoi in Marea Britanie.

Citeşte tot articolul

69 DE ANI, O VIAȚĂ DE OM. DOAMNE MULȚAM!

 

Mă simt un om Binecuvantat! Cu o familie minunată - 3 perechi de copii și 8 nepoți - cu neamuri și prieteni minunați, cu mii de oameni pe care-i cunosc nemijlocit, cu alți atația zeci de mii de oameni oameni deosebiți, in mijlocul cărora am fost, cu locuri mirifice și oameni luminoși și calzi, intalniți numai in anul ce-a trecut, mulțam Doamne!

Citeşte tot articolul

UN AN AL SPERANȚEI

 

Trecerea unui an, sădește speranța ivirii zorilor Vremurilor Așteptate

Citeşte tot articolul

HRISTOS S-A NĂSCUT! SĂ-I FACEM LOC SĂ CREASCĂ ȘI ÎN NOI

 

Nașterea Domnului Iisus Hristos, a fost și rămâne, un reper al atitudinii de bunăvoință a Cerurilor, față de pământeni. Pentru a opri efectele distructive ale căderii adamice – amplificate de alunecarea spre tot mai rău și mai violent, de milenii, a oamenilor – Dumnezeu a mai dat o șansă umanității, în care, prin accentuata cădere, s-a întunecat Chipul.

Citeşte tot articolul

VREMURI DE RĂSCRUCE

 

Omul, prin croirea primordială a statutului său, ar fi trebuit să fie un stăpân binevoitor și grijuliu al tot ceea ce era în nișa sa existențială, stăpânind și Timpul, în această nișă, prin împlinirea menirii sale.

Citeşte tot articolul

EU AM ÎNCREDERE

 

Mai tare ca Dumnezeu nu-i nimeni și nimic! Oricâte sincope, piedici, ocolișuri și amenințări ar fi, Lumina Învinge întotdeauna!

Citeşte tot articolul

FAMILIA

 

Familia nu e numai un concept social, e, în primul rând, O TAINĂ! Una din cele 7 Taine ale Creștinismului.

Citeşte tot articolul

DESPRE CRUCE

 

Fiind de curând Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătoare cu înaltă semnificație în viața credincioșilor și evident, a Bisericii, mă gândeam la cruce, la viață, la mine, la ai mei, la români, la lume, la oameni în general.

Citeşte tot articolul

TREPTELE NEVOINȚEI

 

Eforturile fiecăruia dintre noi, pentru a ne înâlța spiritual, presupun asumarea unor pași. Dacă medităm asupra lor, de fapt, nici nu-i așa greu, nu?

Citeşte tot articolul

LECȚIE DE VIAȚĂ

 

Că tot suntem acum în febra Campionatului Mondial de Fotbal, din Rusia, ne prinde bine, tuturor și oricui, să citim despre această Mare Lecție de Viață, de la un Om ce s-a dovedit a fi Peste Vremi. E vorba de atacantul Echipei Belgiei la Mondialul din Rusia 2018, Romelu Lukaku. Cinste lui!

Citeşte tot articolul

SFINȚENIA

 

Despre cum ne zidim singuri, ceas de ceas, zi de zi, prin ceea ce gândim, simțim, spunem și facem ...

Citeşte tot articolul

PARABOLĂ EVREIASCĂ

 

Un imbold de atenționare asupra modului cum putem fi înșelați, dacă suntem superficiali și nu cumpănim atent, asupra esenței, fiind înșelați de poleială ...

Citeşte tot articolul

ÎNVIEREA DOMNULUI

 

Despre Paști, această Trecere cu profunde semnificații și efecte

Citeşte tot articolul

CLARIFICARE

 

E bine ca în viață, să avem dreaptă măsură în a aprecia.

Citeşte tot articolul

DESPRE O ÎNTÂMPLARE

 

Mulți dintre noi, poate toți, trecem prin diverse încercări, cauzate, de regulă de propriile noastre greșeli

Citeşte tot articolul

Gânduri de anul nou

 

La răscruce de timp și vremuri, să ne ajute Domnul să fim peste vremuri, să ne străduim a înțelege și a face cele ce sunt ziditoare de pace, iubire, frățietate, armonie și Adevăr

Citeşte tot articolul

DESPRE BISERICĂ, ÎN PERIOADA COMUNISTĂ, ȘI-N TOATE VREMURILE

 

La vreme de sfârșit de an, sau mă rog, aproape de acest moment, mai cu seamă după ce ai avut șansa unei vieți cu multe încercări, dar și multe bucurii și împliniri – de pe palierul maturității înțelegerii, introspecțiile-și găsesc mai ușor sălașul în tine – simțim în noi, mai mult ca-n alte dăți, nevoia de a face bilanțuri, de a ne privi mai gospodărește lunile trecute din anul ce se apropie de capătul lui, la viața noastră, la ce-am adunat în an și-n ea, la rosturi, la Rost ...

Citeşte tot articolul

DESPRE POPULARITATE ȘI ÎNCREDERE

 

Uneori, de multe ori chiar, constatăm că unii confrați ai noștri, de dragul de a fi ”în pas cu lumea”, înoată în ape tulburi ...

Citeşte tot articolul

POVESTEA VULTURULUI

 

E povestea vulturilor care trăiesc pe vârfurile cele mai înalte ale Munților Anzi, în condiții deosebit de dure; acolo își au locuința.

Citeşte tot articolul

Preotul Ioan Sabău – (1914 – 2008) apărător şi mărturisitor al dreptei credinţ

 

Amintirile pioase ale Părintelui Vicar Ionel Popescu, ne fac să ne gândim că mulți dintre noi am avut șansa să cunoaștem în viață oameni de înaltă ținută morală, trăitori de Dumnezeu, ce e bine să facă parte dintr-un Panteon al Neamului Nostru!

Citeşte tot articolul

GÂNDURI despre FAMILIE

 

Vineri 15 mai, de Ziua Familiei, la Librăria Esotera din Timișoara, a avut loc o întâlnire minunată, cu profunde rezonanțe în sufletul celor prezenți, veniți în număr mare. Printre cei prezenți, au fost invitate, de către Asociația Femeilor Creștine, și 20 de familii, cu mare experiență și reușită de familie.
Se poate spune așa, după ce au în urmă mulțime de ani de Familie: 40, 48 și chiar 53! Familii formate din oameni cu o plajă mare de ocupații, de la omul obișnuit, la academician și la artist plastic cunoscut pe multe meridiane, etc. Oameni ce au crescut copii, ce au și ei familii, devenind ei înșiși oameni de valoare, cunoscuți și apreciați, acolo unde viața i-a așezat, uneori la mari depărtări …

Citeşte tot articolul

Aprindeţi Banatul cu Lumina lui Hristos!

 

Mitropolitul Ioan al Banatului le „porunceşte” tinerilor să fie înfrăţiţi şi purtători ai Luminii lui Hristos

Citeşte tot articolul

O VIZITĂ CU TÂLC

 

Viața ne e dată ca un dar, depinde de noi înșine, cum știm să ne bucurăm de acest Dar ...

Citeşte tot articolul

GÂNDURI DE PAȘTI

 

Paștile sunt cea mai importantă sărbătoare creștină.

Citeşte tot articolul

TRĂDAREA DE ȚARĂ, A FĂCUT CA ROMÂNIA SĂ DEVINĂ O COLONIE!

 

Deschideți ochii, frați români și cu Credință-n Suflet, nu vă temeți! Nimeni nu-i mai tare decât Dumnezeu, oricât de organizat și a toate cuprinzătoare ar fi tentaculele răului de aici și de aiurea. Nu vă temeți!

Citeşte tot articolul

CUVÂNT de ANUL NOU

 

Este Cuvântul adresat ÎPS IOAN, Mitropolitul Banatului, invitaților Înaltpreasfinției Sale și tuturor celor prezenți la Mitropolia Banatului în prima zi a Noului An 2015

Citeşte tot articolul

URARE DE CRĂCIUN

 

La ceas de taină, la vreme de bucurie, e nevoie să medităm asupra lucrurilor cu adevărat importante, să le-nțelegem Rostul.

Citeşte tot articolul

SCRISOARE DE MULȚUMIRE CĂTRE PATRIARH

 

Este un gest firesc, cu multă bucurie și recunoștință, al unor oameni binecuvântați de Domnul, cu împlinirea speranțelor legate de spiritualitatea Timișoarei și Banatului.

Citeşte tot articolul

SCRISOARE CĂTRE PATRIARHUL ROMÂNIEI

 

700 de persoane, inclusiv arhitecţi, profesori universitari, medici, ingineri, economişti sau simpli cetăţeni i-au transmis o scrisoare deschisă Patriarhului Daniel, în care îi cer să ţină seama de dorinţa credincioşilor din vestul ţării şi anume de a-l vedea pe ÎPS Ioan Selejan, Episcop al Harghitei şi Covasnei, în demnitatea de Mitropolit al Banatului. Alegerile vor avea loc marţi, 16 decembrie.

Citeşte tot articolul

MI-A DAT DE GÂNDIT ...

 

Într-o vreme a frământărilor și dezvăluirilor, acest articol m-a răscolit și m-a pus pe gânduri.

Citeşte tot articolul

SFÂNTUL VREMURILOR NOASTRE

 

Părintele ARSENIE BOCA, cel trăitor de Hristos, e cel ce reaprinde sufletul românilor. Zilnic, pe orice vreme, mii și mii de oameni, din toată țara – dar și din afara ei - vin la Prislop, la mormântul său, pentru a găsi aici, la Părintele Nostru, imbold bun pentru a pune început nou, vieții lor.

Citeşte tot articolul

CEL CE-ȘI VORBEȘTE ȚARA DE RĂU, E CA CEL CE-ȘI VIOLEAZĂ MAMA

 

E nevoie să înțelegem că nu putem să ne permitem să maculâm totul, cu netrebnicia noastră. Dacă mai avem un picuț de moralitate și bun simț în noi, oricât de decăzuți am fi, e nevoie să rămână în noi, niște repere minimale de lumină și de omenie. ALTFEL, SUNTEM DECĂZUȚI DIN CONDIȚIA DE OM!

Citeşte tot articolul

CUVÂNT CĂTRE ADUNAREA EPARHIALĂ

 

Părintele Dumitru Stăniloae zice că în fața lui Dumnezeu, suntem răspunzatori nu numai pentru propria ființă, ci și pentru ființa neamului, lăsată și ea de la Dumnezeu. La ceas de cumpănă, în pașii ce vor determina alegerea Înaintestatatorului Mitropoliei Banatului, se cuvine să cumpanim și noi, toți cei cărora ne pasă, CARE AR FI NEVOILE TIMIȘOAREI și BANATULUI?

Citeşte tot articolul

Umbra sfântului

 

A existat odata un om atat de sfânt, încat până şi îngerii se bucurau văzându-l. Cu toate acestea , el nu avea nici cea mai mica idee de faptul că este un sfânt. Îşi vedea liniştit de treburile zilnice împarţind bunatatea la fel de inconştient cum îşi răspandesc florile parfumul în jurul lor şi felinarele de pe stradă lumina lor.

Citeşte tot articolul

ÎNCĂ UN MOTIV DE MEDITAȚIE!

 

Un om a murit subit. Deodată L-a văzut pe Dumnezeu apropiindu-se de el, cu o valiză în mână şi spunându-i…

Citeşte tot articolul

Ce este viața?

 

O întrebare ce și-o pun mulți, o întrebare ce de ajută să înțelegi Rostul.

Citeşte tot articolul

LEGENDĂ

 

Oare n-ar fi nimerit să încercăm să ne înțelegem frământările și Rostul?

Citeşte tot articolul

RUGĂCIUNE

 

E o rugăciune ce a mai circulat pe net, dar pentru Bucuria Sufletului, ochilor și minții, merită readusă în atenția noastră. Merită să medităm din nou, mereu și mereu, la ce e înălțător. Dumnezeu n-are nevoie de rugăciunile noastre, noi avem nevoie de Algoritmi Înălțători, de Stări de Grație, pentru a ne apropia de Cerurile de Lumină, pentru ca încet, încet, să devenim parte din ele, lăsându-Le să se manifeste prin noi, și Doamne, și noi prin Ele!

Citeşte tot articolul

Despre ce credem noi despre noi, și cine ne dovedim a fi ...

 

Iubirea creștinească, se dovedește a fi pentru noi, de fapt, o mare necunoscută ...

Citeşte tot articolul

Rabinul și călătorul

 

De luat aminte, la cele ce sunt cu adevărat de valoare, de trebuință în viață.

Citeşte tot articolul

Dictare

 

Uneori, de multe ori chiar, în virtutea stereotipiei înțelegerii și manifestării de zi cu zi, ne scapă profunzimile, rămânând la suprafața lucrurilor ...

Citeşte tot articolul

Povestea Stâncii

 

Un om dormea în coliba lui, când dintr-odată, într-o noapte, camera s-a umplut de Lumină și i-a apărut Dumnezeu. Domnul i-a cerut să facă o munca pentru el și i-a arătat o stancă mare din fața colibei. I-a explicat că va trebui să impingă piatra zilnic, cu toate puterile sale, ceea ce omul a și facut.

Citeşte tot articolul

Gânduri de Paști

 

Trăim într-o lume tot mai agresiv necreștină, prin cei ce o ”conduc”, după chipul și asemănarea lor, după a celui ce-i determină și conduce pe ei înșiși. Resimțim cu toții, fie că o recunoaștem sau nu, fie că o înțelegem clar, sau încă nu deslușit, presiunea răului, ce sub felurite forme, directe sau insidioase, mieroase sau de forță, se dorește a tot și a toate cuprinzătoare.

Citeşte tot articolul

Molitfele Sfântului Vasile cel Mare

 

Molitfele (slav. molitva = rugăciune) sau rugăciunile alcătuite de Sfântul Vasile cel Mare (330-379) sunt înserate în Molitfelnic şi în Aghiasmatar, cărţi de cult indispensabile oricărui slujitor al altarului, la capitolul intitulat „Dezlegări, molitfe şi rugăciuni la felurite neputinţe şi boli”.

Citeşte tot articolul

Cuvânt, la Adunarea Națională a Bisericii Ortodoxe Române

 

Este o mare onoare pentru mine, ca timp de 8 ani, să fiu fost parte a ANBOR, din care 4 și a Consiliului Național. Ce-și poate dori mai mult, un creștin, născut și trăitor prin voia Domnului, în această Țară, decât să poată să se implice în viața spirituală a poporului său, cu toată bunăcredința, din tot sufletul său, cu tot discernământul, cu întreaga capacitate a ființei sale?

Citeşte tot articolul

Lumea s-a aranjat singură

 

Este un proverb persan, care spune: ”Înțelepciunea poate ține loc de păr alb, dar părul alb, nu ține loc de înțelepciune”!

Citeşte tot articolul

GÂNDURI de ANUL NOU

 

Fie ca acest An Nou, să fie un An al Prețuirii Vieții!

Citeşte tot articolul

Gânduri de Crăciun

 

Crăciunul, Nașterea Domnului, e un moment de referință, în sufletul unui om, al oricărui om ce a auzit măcar, de Iisus Hristos, de Nașterea Sa. E un reper ”lucrător”, la nivelul conștiinței, al devenirii proprii, chiar dacă e, pe moment, sau o vreme mai lungă, neconștientizat. Pentru mine, în acest an, era, înainte de a-l trăi, o așteptare, un motiv de mare bucurie, de care sufletul meu avea nevoie, ca noi toți, de altfel, acum, mai ales acum, când Țara e în ... mare suferință și durere !...

Citeşte tot articolul

Magii de la Răsărit, pelerini pe calea mântuirii

 

Unul dintre cele mai frumoase şi tainice momente legate de istoria naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pe care îl surprinde în câteva versete extrem de interesante doar Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei este, fără îndoială, cel cu privire la venirea magilor şi la închinarea lor în faţa Pruncului minunat, născut în sărăcăcioasa iesle a Betleemului.

Citeşte tot articolul

Părintele Arsenie Boca și securiștii

 

Ieri 28 noiembrie, s-au împlinit 24 de ani de la plecarea la Ceruri, a Părintelui nostru, Arsenie Boca, marele duhovnic și Sfântul Ardealului, Sfântul Nostru, al românilor Căutători de Cale. Veți afla aici, cei ce nu ați auzit încă, O Fărâmă de Cărare a Împărăției.

Citeşte tot articolul

BLÂNDEȚEA CREDINȚEI

 

Am avut șansa să-l cunosc, în această toamnă, pe Sfântul Munte Athos, la Schitul Românesc Lacu. E Părintele Isidor.

Citeşte tot articolul

Un gând frumos, la începutul postului ...

...de Pr. Nicolae Steinhardt

 

Câteva îndrumări bine venite, de la Părintele Nicolae Steinhardt, cel care, în închisorile comuniste, evreu fiind, a fost uimit de Adevărata Trăire de Dumnezeu a acelor Sfinți ai Închisorilor. Firesc, apoi, s-a creștinat și s-a retras la Mănăstirea Rohia din Maramureș, devenind părintele Nicolae, un om de vastă cultură și aleasă trăire a învățăturilor Mântuitorului Iisus Hristos. Să fim atenți deci:

Citeşte tot articolul

Ecoul vieții

 

E bine să înțelegem că, noi înșine, suntem creatorii propriului nostru făgaș în viață

Citeşte tot articolul

Ce așteptăm noi, de la noi înșine?

 

O tânără ce face studii la Londra, în Anglia, Maria - Cristiana Mărcuș, a declarat că după terminarea studiilor, se va întoarce acasă – în țară. Mulțumește celor ce i-au facilitat posibilitatea accesului la școli de prestigiu, dar vrea acasă. Spune că dacă la început, când a plecat, nu era convinsă c-o să revină, acum e hotărâtă. Asta a generat multe comentarii în spațiul virtual, pe marginea interviului dat, în care afirmă hotărât acest lucru.

Citeşte tot articolul

Dumnezeu există!

 

Uneori, de multe ori de fapt, ne analizându-ne propria nevrednicie și opțiunile greșite, dăm vina pe Dumnezeu, a cărui existență o și negăm, în prostia noastră ...

Citeşte tot articolul

Și după reunificare, România se va menține stat național unitar

 

Capacitatea de Înțelegere, Competența profesională recunoscută în străinătate, în diferite medii în care-și desfășoară activitatea, contactele cu Lideri de Opinie și diverși oameni de pe felurite paliere sociale sau organizaționale internaționale, face ca mulți dintre Tinerii Noștri plecați în străinătate, să fie un Major Sprijin pentru Imaginea României în lume. Profundele și curatele lor Simțăminte de Neam, sunt o premisă clară a Șanselor Țării, a Reunificării României.

Citeşte tot articolul

Despre căsnicie

 

Scriu acestea, în urma citirii unor dileme, ale unor tineri, pe net. Pentru unii tineri, faptul că Dl. Florin Zamfirescu, un actor prestigios al nostru, a fost căsătorit de trei ori, avânt de fiecare dată, eșecuri, a generat întrebări, ezitări. Domnia sa spunea că n-a reușit, în niciuna din dăți, să-l schimbe pe omul de lângă el.

Citeşte tot articolul

Arhimandritul Paulin Lecca Monahul cu ţinută filocalică şi înţelept întru cele duho

 

La data de 15 noiembrie 1943 este judecat în faţa Curţii Marţiale, fiind condamnat la moarte şi confiscarea averii. Aşteptând punerea în aplicare a pedepsei, singura sa mângâiere este Biblia, adusă de părinţi şi rugăciunea. După nenumărate încercări, suferinţe şi lipsuri îndurate în închisoare, împreună cu alţi condamnaţi la moarte: dezertori, comunişti, sectanţi, este încarcerat la Timişoara, unde are parte de un tratament mai lejer. La 15 septembrie i s-a înmânat biletul de ieşire din penitenciar şi, după un scurt popas la fratele său, care era preot într-un sat din Vâlcea, revine la Frăsinei, „ca fiul risipitor”, fiind primit cu dragoste de „fraţii şi părinţii săi iubiţi, chiliuţa, pădurea, păsările …”

Citeşte tot articolul

Tatăl meu

 

A plecat la Domnul, în 5 februarie 2013. Am fost lângă el, și chiar citeam Acatistul de mulțimire către Tatăl Ceresc. Era un om cunoscut, în multe sate, din jurul Lugojului și al Buziașului. Numele lui era Nicolae, dar toți îl știau de Lăiță. Ar fi făcut, la 23 mai, 86 de ani.

Citeşte tot articolul

Practica necreştină a incinerării morţilor

 

Sfântul Sinod al Bisericii noastre, prin hotărârea nr.4529/19 iulie 2012, a adoptat câteva măsuri clare şi ferme faţă de practica necreştină a incinerării morţilor, îngăduită de către unele confesiuni, culte şi denominaţiuni creştine din Occident şi Statele Unite ale Americii. Hotărârea la care facem referire subliniază învăţătura Bisericii noastre dreptmăritoare despre trup şi datoriile faţă de el, aşa cum a fost exprimată şi în hotărârile sinodale din anii 1929 şi 1933. În legătură cu aceasta se precizează că, potrivit mărturiilor scripturistice, patristice, istorice şi arheologice, Biserica a practicat de la început şi până azi înhumarea (înmormântarea), datoria fiecărui slujitor fiind aceea de a-i lămuri şi determina pe credincioşi „să respecte tradiţia bimilenară a înhumării creştinilor”.

Citeşte tot articolul

Urare de Anul Nou

 

Fie ca Noul An să devină împlinitor, pentru cei ce caută Calea Domnului și deslușitor pentru cei ce n-au găsit-o sau nici n-au căutat-o încă!

Fie ca fiecare dintre noi să avem mai multă răbdare cu semenii noștri și mai multă disponibilitate în a-i ajuta!

Fie ca fiecare dintre noi să ne asumăm și să împlinim fireștile obligații față de noi înșine, familie, comunitate, popor, țară, mama Geea, și față de Tatăl Ceresc!

Fie ca cei ce împlinesc orice fel de funcție publică, să-și înțeleagă și împlinească slujirea!

Fie să înțelegem că greșelile altora, nu le scuză pe ale noastre!

Fie ca în Anul ce Începe, firescul să fie Firesc, albul Alb, familia Familie, prietenia Prietenie, omenia Omenie și vorba Vorbă!

La Mulți Ani în Lumină!

Olga și Ioan Savu

Citeşte tot articolul

Crăciunul

 

Bucurați-vă, Hristos s-a născut ! Să-I facem loc în sufletele noastre, și să-L trăim !

Citeşte tot articolul

Sfântul Apostol Andrei

 

Născut în străvechea localitate biblică Betsaida Galileii (casa peştilor sau a pescuitului), situată pe ţărmul nord-vestic al lacului Ghenizaret, nu departe de Capernaum, din familia lui Iona, Andrei şi fratele său Simon au devenit pescari, ca şi concetăţenii lor Ioan şi Iacob, fiii lui Zevedeu (Mt.4, 18-19; Mc.1,16).

Citeşte tot articolul

Părintele Arsenie Boca

 

Ziua de 28 noiembrie 1989, a fost ziua în care Domnul, l-a chemat pe Părintele Nostru la El. L-a chemat pentru a-i răsplăti Drumul pe Cale. L-a chemat pentru a-i încredința alte Însărcinări Cerești. L-a chemat, convins că sădirea Cuvântului, în Sufletele oamenilor, făcută de Părinte, a fost Trainică.

Citeşte tot articolul

PE OAMENII BUCURIEI, SE CLĂDEȘTE SPERANȚA

 

Spune părintele Teofan, de la Nera, Mănăstirea "Sf Paraschiva" din sudul Banatului, la Sasca Montană, locul unde a copilărit renumitul doctor, Pavel Chirilă.

Citeşte tot articolul

Avem Discernământ ?

 

Încet, încet, culegem roadele otrăvite, ale celor ce ni se oferă, ”În Numele Umanismului”, evident ! Cazurile de pedofilie, ca cel de al profesorului de Karate, centură neagră 7 dan, sunt tare dureroase.

Citeşte tot articolul

Se merită ?

 

Scriu aceste gânduri, pornind de la un mail, primit, după www.stanciova.wordpress.com

Citeşte tot articolul

Respectul de sine și de ceilalți

 

Da, e foarte bine că avem o bună capacitate de înțelegere, cu resurse nebănuite, dar Ortografia Contează totuși ! Regulile sunt făcute pentru o bună conviețuire și comunicare. E vorba de respect pentru ceilalți. Și pe urmă, dacă tot încălcăm regulile, rând pe rând, credeți că ajungem la mai bine ?

Citeşte tot articolul

Ce facem duminică ?

 

Eu l-am votat de 3 ori pe dl. Băsescu, până acum. Prima dată, mi se părea firesc să-l aleg pe el, față de dl. Năstase cel arogant, care-a pus botniță presei și, și-a ales colabratori după chipul și asemănarea sa. La prima suspendare, m-am gândit că-i normal să aibă șansa terminării unui proiect benefic pentru Țară, cum a spus, că doar de aia dorea să conducă România, nu ?

Citeşte tot articolul

Iubirea de Țară

 

Scriu aceste rânduri, ca răspuns dat unui frate. El spune că Dumnezeu dă daruri, numai individului, nu și poporului, și că sentimentul național e periculos, și te îndepărtează de Dumnezeu. Părintele Dumitru Stăniloae, marele teolog, spune că venim pe lume ca Purtători ai Darurilor Neamului Nostru. Și mai spune că în Fața lui Dumnezeu vom răspunde nu numai de propria ființă, ci și de Ființa Neamului, lăsată și ea de la Dumnezeu !

Citeşte tot articolul

Suntem cu mintea întreagă ?

 

Constatăm cu neplăcere, în aceste zile, că ne e destul de agresiv prezentat dl Adrian Năstase, ca o Victimă Ingenuă, a balaurului Băsescu. Chiar se încearcă atragerea multora, prin iniţiative On Line.

Citeşte tot articolul

Zoe, fii bărbată !

 

E adevărat că de regulă, toată lumea se aşteaptă ca bărbaţii să dovedească putere, echilibru şi tărie de caracter, mai ales în momentele de încercare. Mă refer la bărbaţi. În alte cazuri, vorba lui Nenea Zaharia: Zoe, fii bărbată !

Citeşte tot articolul

Gânduri înainte de Alegerile Locale, 2

 

Acest moment poate fi unul de răscruce. Din punct de vedere al atitudinei. Poate fi măcar de sfârşit al inceputului. De aproape 23 de ani, tot bâjbâim în mlaştina propriilor tare de caracter. Ar fi vremea să facem efortul să ne smulgem din aceste smârcuri, ce au tendinţa de a ne absorbi cu totul. Am primit o Viaţă, hai s-o trăim, s-o fructificăm. Domnul sa ne trimita Calauzitori de Lumina, si noi sa-i recunoastem, si sa-i urmam ! Asa sa ne ajute Dumnezeu, dupa Sufletul si Faptele Noastre !

Citeşte tot articolul

Gânduri înainte de Alegeri

 

Ştim ce vrem de fapt ? Aşteptările faţă de cine le avem ?

Citeşte tot articolul

Memento mori...

 

Foarte des, poate prea des, multora dintre noi ni se pare că putem face orice, oricum, oricui, oricând, că nu contează, noi să ne facem treaba ! Nu ne pasă şi nu ne gândim că există un rost al lucrurilor, că orice gând, vorbă şi faptă, din orice moment existenţional, va genera efecte, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, al nostru şi al celor apropiaţi nouă.

Citeşte tot articolul

Rugăciunea pentru România, de la ora 22.00, zilnic

 

Haideţi să facem toţi efortul acesta. E datoria noastră faţă de noi înşine, şi faţă de Ţara Noastră. Spuneţi la familiile Dumneavoastră şi la toţi prietenii. Să fim un Glas şi-un Suflet ! Tăria rugăciunii unui întreg popor, e uriaşă. Să ne integrăm toţi în Mişcarea ce-a-nceput deja, pentru propria noastră Renaştere în Credinţă. Dacă nu acum, când ? Dacă nu noi, cine ? Doamne ajută-ne !

Citeşte tot articolul

Cine-i face Sfinţi pe Sfinţi

 

Acum când multora ne lipsește tăria credinței, mulți își spun: or fi putut fi unii sfinți, dar în alte vremuri, pentru că acum nu se mai poate... Tocmai de aceea, și deci cu atât mai mult, ar fi necesară canonizarea Parintelui Arsenie Boca. Acest lucru ar fi un sprijin, un puternic imbold pentru Neamul nostru. Oamenii ar vedea că un contemporan de-al lor, care a trăit mai multe suferințe decât ei, ale acelorași vremuri cu ei, a găsit Calea. De fapt, nu numai că a găsit Calea, dar a devenit el însuși, Un Reper pe Cale !

Citeşte tot articolul

Propuneri făcute Adunării Naţionale a Bisericii Ortodoxe Române

 

Trăim într-o lume răscolită de frământări, contradicţii, egoisme şi neimplicare. Oamenii au devenit spectatori la propria lor viată, ne asumându-şi-o, ci trăind-o de multe ori ca pe o povară, de foarte multe ori, fără nădejde.

Citeşte tot articolul

Dorință de Anul Nou

 

Mă rog Tatălui Ceresc, să ne ajute pe toți, ca în Noul An să conștientizăm și să manifestăm Darurile și Harurile ce le-am primit de la Domnul, de Crăciun. Mi-aș dori ca noi toți, întregul Popor Român de pretutindeni, toți Vecinii noștri, Întreaga Planetă, să fim mai buni, mai răbdători unii cu alții, mai calzi și mai Oameni ! Mi-aș dori sa ne creștem copiii și nepoții în Credință, Iubire și Încredere în Puterea Binelui.

Citeşte tot articolul

TIMIŞOARA şi ROMÂNIA - Istorie, Adevăruri, Idealuri şi Strategii de aplicare

 

Propuneri către: Primarul Timişoarei, Consiliul Local Timişoara, Prefect, Preşedintele Consiliului Judeţean, Consiliul Judeţean Timiş:

Citeşte tot articolul

Preotul care a refuzat să fie scos din lagăr

 

Preotul Ioan Negruţiu face parte din generaţia care "a hotărât să-şi pună viaţa pentru apărarea credinţei şi sufletului românesc", generaţie care a fost "martirizată de comunişti după înstăpânirea lor deplină în România" ("Martiri ai temniţelor româneşti", Editura Gutenberg, Bucureşti, 2008, p. 5).

Citeşte tot articolul

Despre optimism

 

În urmă cu peste un an, am primit acest mail, pe care l-am salvat într-un fişier, cu acest titlu. În aceste vremuri, în care mulţi sunt cuprinşi de deznădejde, cred c-ar fi util, de luat aminte ...

Citeşte tot articolul

România şi românii mai au şansă!

 

"Ce-mi doresc în 2011? Să scap cât mai curând din această lume de hoţie, ticăloşie şi nevolnicie, care este România de astăzi ..."

Citeşte tot articolul

Glasurile Neamului nostru

 

Glasurile Neamului nostru, ce străbat Cerurile şi Fiinţele, ce ÎL aud, ÎL simt, ÎL cred şi au speranţa că a fost şi va fi realizabil.

Citeşte tot articolul

Un Neam nu poate uita, Ca să nu fie uitat

 

„Pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă,
Pe când totul era lipsit de viaţă şi voinţă
Când nu s-ascundea nimica,
deşi tot era ascuns
Când pătruns de sine însuşi odihnea cel nepătruns.”

Citeşte tot articolul

România - ţară de poveste

 

Am primit această analiză tristă, ea circulând pe net. E cu atât mai tristă, cu cât e adevărată! Probabil că mulţi au zâmbit amar, citind-o. E cam puţin şi oricum nu ajută.

Citeşte tot articolul

Minunea din Decembrie ’89

 

În aceste zile de sfârşit şi început de an,comemorăm împlinirea a 20 de ani de la Revoluţia română înfăptuită în decembrie 1989.

Citeşte tot articolul

Cine suntem?

 

Caţi dintre noi am vrea, având puterea, să nu uzăm de ea, dacă nu se cuvine? Putem oare înţelege ce înseamnă manifestarea în întregime, permanent, corect, şi cu dreptate a unei asumări, a oricărei asumări, ce ne-o luăm zi de zi, în faţa propriei conştiinţe, a lui Dumnezeu şi a oamenilor, de la lucrurile ce par importante, până la cele mărunte, ce par neimportante, dar fac, determină, viaţa de fiecare moment, a noastră, şi a celorlalţi?

Citeşte tot articolul

 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator