Calendar
Oct 2024
DLMaMiJVS
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
  • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
    (Albert Einstein)

  • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
    (Edmund Burke)

  • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

  • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
    (Rainer Maria Rilke)

  • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Chiar nu vă pasă de Adevăr şi Dreptate?

 

În numele Adevărului, al Dreptăţii şi spre ştiinţa Poporului Român, vreau să vă arăt fundamentat, că în Timişoara, au fost sistematic şi permanent, acţiuni de luptă împotriva statului comunist, ce au avut răsunet în oameni, dar nu se poate vorbi de Revoluţie în România, până în data de 16 Decembrie 1989, deşi încă din 14 decembrie 1989, zeci de timişoreni, de diferite naţionalităţi şi confesiuni religioase, au fost continuu în stradă, în Piaţa Maria.

Dar s-o luăm sistematic. Voi enumera câteva din acţiunile invocate mai sus:

  • În decembrie 1987, după Revolta din 15 noiembrie 1987 de la Braşov, treceau tineri, pe trotur, pe lângă oameni, şi peste umăr, îţi spuneau, în trecere: DACĂ EŞTI ROMÂN, VINO ÎN 3 IANUARIE, în PIAŢA UNIRII! Am fost şi eu acolo, în 3 ianuarie 1988, dar din nefericire, era peste tot, şi acolo şi în Piaţa Libertăţii şi în Piaţa Operei, plin de securişti, activişti comunişti, miliţieni. Grupuri mici de oameni, 2-3 se plimbau agale, dar n-a avut nimeni curajul să manifeste o atitudine fermă. Nu era încă suficientă fermitate, şi coeziune ...
  • Pe clădirea Comitetului Judeţean Timiş, al partidului comunist, s-a scris mare, cu vopsea, foarte vizibil: JOS REGELE FOAMEI ŞI ÎNTUNERICULUI!
  • După gâtul bustului lui Decebal, din Piaţa Libertăţii, în faţa Comandamentului Garnizoanei Timişoara, a fost legată cu o sârmă, o pâine neagră şi o placă pe care scria vizibil: DECEBAL, PE VREMEA TA, PÂINEA TOT AŞA ERA?
  • Pe podul de cale ferată, de pe Calea Aradului, lângă poligrafie, pe sensul dinspre Centru, pe o pancartă, scria: CEAUŞESCU – FOAME
  • În noiembrie 1989, după calificarea României la Mondialele Italia 1990, o mare mulţime de oameni, câteva mii, a ieşit pe străzi, şi apoi s-au unit, scandând DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE, apoi LIBERTATE, dar încă n-a fost să fie ...
  • Tot în noiembrie 1989, la Uzinele Mecanice Timişoara, la adunarea oamenilor muncii, adunaţi pentru a susţine realegerea lui Ceauşescu, la al XVI- lea Congres al partidului comunist, s-au ridicat oameni care au spus răspicat că nu sunt de acord! Uzina a fost invadată de securitate şi alte forţe de represiune, s-au făcut arestări, dar n-a fost nici atunci explozia. Oricum, era clar că în Timişoara acest moment se apropie!


Acum să revin la data de 16 Decembrie 1989. Sâmbată 16 Decembrie 1989, în Piaţa Maria, de la zeci s-au facut sute, apoi mii de oameni, care scandând paşnic lozinci, au fost atacate cu brutalitate de către forţele de represiune ale statului comunist. Oamenii, cu mâinile goale, s-au luptat cu scutierii, tunurile de apă ale pompierilor, securiştii, activiştii comunişti şi miliţia. N-au cedat, dimpotrivă, coloane de demonstranţi au brăzdat Timişoara, pentru a-i convinge şi pe alţii, din tot oraşul. Au fost date jos şi distruse toate însemnele comuniste de pe Sediul judeţean al partidului comunist. Au avut loc alte confruntări violente ale revoluţionarilor, cu forţele de represiune (cu scutieri, cu tunuri de apă, etc.). Timişoara era în Revoluţie! În acea noapte, au fost mulţi răniţi, şi au fost arestate aproape 1000 de persoane!

În 17 Decembrie 1989, zeci de mii de oameni au demonstrat împotriva statului comunist, şi a conducătorilor săi, în toate zonele oraşului. Timişoara era în Revoluţie! Au fost din nou date jos şi distruse însemnele comuniste repuse pe Sediul partidului comunist! Evident, au fost aceleaşi atacuri ale forţelor de represiune, cu răniţi. Am fost supraveghiaţi din elicoptere şi atacaţi de această dată şi de Armată. S-au scos blindatele în stradă, împotriva unor oameni cu mâinile goale, cetăţeni ai României! Au început să apară primii morţi. Atunci când s-a încercat pătrunderea în oraş a noi unităţi de blindate, oamenii, cu mijloace rudimentare, s-au organizat şi le-au blocat! S-a tras întreaga noapte, chiar şi intrând în interiorul imobilelor, împortiva unei populaţii fără arme!

În 18 Decembrie 1989 Timişoara s-a organizat din nou, şi a continuat Revoluţia! Au fost din nou morţi si răniţi. Îi amintesc numai pe cei ce demonstrau paşnic, cu lumînări aprinse în mână, pe treptele Catedralei. S-a tras şi asupra lor, omorându-i pe unii!

În 19 Decembrie 1989, Timişoara nu s-a lăsat înfrântă, a continuat Revoluţia! Intreprinderea Electrobanat, a intrat în grevă generală. Au fost din nou victime!

20 Decembrie 1989, a fost ziua cea mare. Sute de mii de timişoreni, au pus mai presus de propriul interes, sau al familiilor lor, Interesul Ţării, Interesul Poporului Român! La tratativele cu fostul Prim Ministru, C. Dăscălescu, a fost prezentat primul Program Structurat al Revoluţiei Române! Printre altele, am solicitat Demisia lui Ceauşescu, Alegeri Libere, etc. Atunci am obţinut, cu fermitate, Primele două îngenunchieri ale statului comunist şi a forţelor sale de represiune, de către Revoluţia Română: - 1. Eliberarea arestaţilor din zilele Revoluţiei şi 2. Retragerea Armatei în cazărmi. A treia victorie, a fost apoi, în aceeaşi zi la Operă: 3. Declararea Timişoarei Oraş Liber. Primul Oraş Liber. Tot aici, apoi, s-a înfiinţat primul partid: Frontul Democratic Român. Eram singuri, izolaţi de ţară şi de lume, cu telefoanele tăiate, cu intrările în oraş blocate de armată! Timişorenii îşi mai amintesc acel, APEL DIN TIMIŞOARA, TREZEŞTE DOAMNE ŢARA!

O parte din ţară, încet, s-a trezit. În seara de 20 Lugojul, apoi în 21 Buziaşul, Sibiul, Aradul, Caransebeşul, Reşiţa , Clujul şi în sfârşit Bucureştiul. Restul Ţării dormea încă! Chiar mai pregăteau condamnări şi atacuri împotriva Timişoarei. Unii chiar au ajuns cu ciomegele până în gările Timişoarei. Puţini am fost, mulţi am rămas!

Adevărata Revoluţie, a fost până la fuga lui Ceauşescu, în 22 Decembrie, la ora 12! Ceilalţi au ieşit din găoace, doar atunci când Toate Structurile Armate ale Statului Român erau oficial de partea Revoluţiei. Restul e poveste şi şmecherie. Statul Român, care prin Autorităţile Sale Publice, şi angajaţii săi, au maculat Această Pagină de Glorie a Poporului Român, şi Jertfa Luptătorilor Revoluţiei Române, are obligaţia în faţa lui Dumnezeu şi în faţa Istoriei Acestui Neam, să facă lumină! Trebuie să facă asta, în termenul cel mai scurt şi fără a afecta pe cei cărora le datorează Cinstire!

Acum, mai nou, văd că se doreşte Mistificarea Istoriei Poporului Român. Pe Lista Oficială a Guvernului României, prin SSPR, Acţiunile de Aniversare şi Comemorare a Revoluţiei, încep la Iaşi, în data de 14 decembrie, întrucât acolo a început Revoluţia Romanâ!!!

Cu tot respectul pentru tot ce-au făcut şi fac bine pentru Ţară, şi ieşenii şi locuitorii tuturor localităţilor României, dar asta e strigător la Cer! Dacă în alt oraş al României, aşa cum v-am prezentat mai sus, sistematic, zi de zi, cu fermitate, antrenând mii şi chiar sute de mii de oameni, Îngenunchind Un Sistem Social, s-a întâmplat acelaşi lucru, eu mă plec. Dacă nu, şi lucrurile nu se schimbă rapid, în căteva zile, voi Da în Judecată Statul Român, Autorităţile publice implicate, cerând demiterea şi judecarea celor vinovaţi, ca Trădători de Neam şi Ţară!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Ioan Savu, Timişoara, 07.12.2011

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator