Calendar
Iul 2024
DLMaMiJVS
 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
  • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
    (Albert Einstein)

  • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
    (Edmund Burke)

  • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

  • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
    (Rainer Maria Rilke)

  • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Domnului Vasilescu, consilier BNR

 

Domnule Vasilescu, se pare că nu mai ţineţi minte şansa pe care a avut-o econamia românească la începutul, şi chiar în cursul întregului an 1990.

Se pare că nu mai ţineţi minte şansa pe care a avut-o econamia românească la începutul, şi chiar în cursul întregului an 1990. Sute de mii de români, prin "turismul de afaceri" în ţările limitrofe Romaniei, sau chiar mai departe, au făcut să se vândă cea mai mare parte a produselor din magazinele româneşti. Erau şi produse uitate de mulţi ani în rafturile magazinelor săteşti, necumpărate de nimeni, care în 1990 au fost vândute pe un preţ bun în Iugoslavia, de exemplu. La un curs de revenire uluitor! Uneori se lua mai mult de o marcă germană pe un leu! Ce şansă mai bună putea avea economia românească decât să poată relua procesul de producţie pentru a acoperi lipsa de produse de pe piaţă şi a se reorganiza?

Dar ce-a făcut echipa ce s-a oploşit la conducerea ţării?

În urma revoluţei proletare că nu sunt produse pe piaţa, din cauza românilor ce le vindeau în străinatate (“exportau”), a celor incremeniţi în blocajele sistemului de "gândire şi simţire" comunist, ce credeţi că a hotărât "marele strateg şi binevoitor al naţiei" Petre Roman, primul ministru uns de dl. Iliescu?

A anunţat la TV că va scumpi aşa mult produsele româneşti, încat n-o să le mai poata vinde românii în străinătate. Şi a făcut-o! Spre binele cui? Al românilor "turişti", sau al celor mai amorţiţi? Spre binele ţării?

Care au fost câteva dintre efectele imediate?

Diferenţa uriaşă de câştig dintre preţul real şi noul preţ în loc să fie folosită pentru retehnologizarea şi modernizarea economiei, a fost folosită la salarii. Preţuri mari - salarii mari - inflaţie galopantă - distrugerea economiei prin falimentare! Bună strategie!

De unde a început răul, cu premeditare, şi cine l-a alimentat în continuare?

(Aş dori să vă pot contacta. Ne-am întalnit în ianuarie 1990 la Timişoara, la Comisia Electorală – pentru alegerea Consiliului Municipal Timişoara şi a Consiliului Judeţean Timiş – când am discutat câteva ore. N-a prea scris nimeni despre acel moment unic, al acestor alegeri, probabil nu numai în Romania, dar şi în toate ţările din Est).

Numărul meu de telefon este: +4(0) 745 117046, iar adresa de email: ioansavu@gmail.com

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator