Calendar
Mai 2024
DLMaMiJVS
   1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

SFINȚENIA

 

Despre cum ne zidim singuri, ceas de ceas, zi de zi, prin ceea ce gândim, simțim, spunem și facem ...

Oarecând, un vas a fost înghițit de ape în timpul unei furtuni. Singurii care au reușit să se salveze au fost trei tineri care înotând au reușit să ajungă pe plaja unei insule. Rupți de lume, s-au stabilit acolo.

Peste multă vreme, când anii lor ajunseseră la optzeci, acostează un vas de turiști și astfel au primul contact cu civilizația după atâta amar de timp. Pe vas se afla și un episcop. Minunându-se de cum au reușit cei trei să supraviețuiască acolo, îi cercetează pe aceștia despre cum se roagă. Aceștia răspund simplu că nu au fost oameni învățați când au ajuns aici, cu atât mai puțin ar fi devenit între timp. Dar le-a sărit în ochi faptul că ei sunt trei, câte sunt și persoanele Sfintei Treimi, așa că rugăciunea lor atâta vreme a fost TREI NOI, TREI VOI, MÂNTUIȚI-NE PE NOI!

Auzind acestea, episcopul le explică despre cum trebuie să fie rugăciunea corectă, și începe să-i învețe Rugăciunea Domnească, Tatăl Nostru. După câteva zile, vasul pleacă mai departe, cu episcopul pe el, mulțumit că a făcut un bine.

La un moment dat, de pe vas se văd trei lumini în depărtare care se apropie din ce în ce mai mult. Ajungând în cele din urma lângă vas, episcopul vede că cele trei lumini erau de fapt cei trei bătrâni care veneau pășind pe apă. Unul dintre ei rostește: Sfinția ta, am uitat ultima parte a rugăciunii. Mai spune-ne o dată, te rugăm!

Acesta a fost momentul în care episcopul a înțeles sfințenia lor și i-a trimis în pace înapoi, îndemnându-i să se roage așa cum au făcut-o și până acum: TREI NOI, TREI VOI, MÂNTUIȚI-NE PE NOI!

Monahul NICOLAE (Steinhardt) dela Rohia apud Antonie Plămădeală

Merită să medităm și noi, la noi înșine, la viața noastră, la ceea ce conteaă pentru noi, la ce ne preocupă, definește și zidește, încotro vrem să mergem de fapt ...

Ioan Savu, Timișoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator