Calendar
Mai 2024
DLMaMiJVS
   1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Dar pe români cine-i apără?

 

Văd "bunăvoinţa" şi "ajutorul" pe care, peste tot în lume blestematul FMI, vrea să ni le bage pe gât şi să ni le scoată pe ochi şi prin suflet. Toate ţările din lume care au fost prin diferite metode, obligate să ia împrumuturi de la FMI, totdeauna în condiţii oneroase, au fost duse, acceptând, în situaţie mai dificilă decât la început, devenind captive şi îngenunchiate, pe termen mult mai lung.

Politica celor ce au făcut, a celor ce manevrează FMI şi nenorocesc cu el lumea, asta şi e, de fapt. Funcţie de strategia lor globală, pentru zone şi ţări punctuale, îşi creează întâi capete de pod, acolo. Îşi aleg prin diferite "Societăţi Discrete" câţiva oameni pe care-i atrag în acestea. Îi plimbă în străinătate, sunt prezentaţi unor oameni importanţi, ca fiind "prietenii noştrii ". Au parte de un sejur plăcut, văd multe, se simt bine. Întrevăd chiar, o portiţă lăsată întredeschisă, şi pentru ei, spre "Puternicii Lumii ". Impresionaţi, după venirea acasă, conformându-se unor indicaţii, aceştia vor recomanda alte persoane susceptibile a deveni şi ei, "prietenii noştri ". Bineînţeles, după ce vor trece printr-un ritual specific, şi vor depune şi ei un jurământ, desigur.

Tot mai mulţi oameni, mulţi dintre ei capabili, ajung să facă parte din una sau alta din aceste organizaţii. Sunt cu siguranţă printre ei oameni de bună credinţă, ce chiar cred că pot face bine ţării. Unii fac pasul, animaţi numai de gândul acesta! Cu entuziasm chiar!

În aceste organizaţii ajung să fie oameni de toate coloraturile şi simpatiile politice, de pe toate palierele sociale, funcţionari publici aflaţi în funcţii importante, magistraţi, poliţişti, militari, parlamentari, consilieri locali, miniştri, ofiţeri din serviciile de informaţii, diplomaţi, primari, medici, profesori, pastori, şefi de culte, preoţi, ierarhi bisericeşti, dar şi mulţi tineri, la început de carieră, etc.

După ce unii oameni au fost promovaţi, sau menţinuţi în funcţie, atunci când alţii au zburat, bineînţeles că va creşte fidelitatea faţă de sistem! şi dependenţa! Doar "Big Brother" e puternic, nu? Unii, mai docili şi mai obedienţi, buni specialişti altfel, sunt promovaţi în diverse Organisme Internaţionale, şi puşi să implementeze politicile globalizatoare ale acestora, în ţările vecine, sau aiurea! Desigur, bine plătiţi, şi promovaţi şi în Ierarhii.

La revenirea în ţară, după râvna depusă, oare aceştia ce interese vor promova, şi ce se vor bate să implementeze? Ale ţării? Aşa credeţi, Dumneavoastră?

Suntem tot timpul martori la evenimente ce par a nu avea nici o logică. Vedem tot timpul oameni politici ce se ceartă la Tv, sau aiurea, chiar şi în Parlament, şi constatăm, atunci când Justiţia Blegită şi Controlată, mai ridică un colţ al vălului, sau vreun ziarist mai are tăria să facă nişte dezvăluiri, constatăm că aceştia, apară sau sunt de fapt încâlciţi în interese comune cu afacerişti veroşi şi fel de fel de alţi interlopi, ei cei ce ar trebui să facă legile, sau să le aplice imparţial şi corect. Mulţi dintre aceştia, sunt lăsaţi şi chiar încurajaţi sau măcar toleraţi uneori şi din ţară şi din afară să facă asta, pentru că devin mai uşor manevrabili ulterior, ei fiind doar unii din "Prietenii noştrii ", nu?

Precum se vede, printr-o vastă varietate de metode, mulţi oameni , bună parte din cei ce iau decizii pentru ţară, la nivel local, regional, sau naţional, sunt captivi unor retele ce-şi promovează "underground" sau pe deasupra legii, interesele. Statul nu mai e minimal, e minuscul!

Proiectele de Lege sunt dirijate a dezarticula Statul, a servi interese ce clar nu sunt ale Acestui Neam! Atunci când, arar, dintr-o revoltă a omeniei ce mai răbufneşte şi din "Aleşi" sau "Numiţi", o Lege sau o Hotărâre de Guvern, încearcă să mai dreagă din răul ce s-a făcut acestui popor, nu se poate! E cazul "OUG 50". Big Brother, veghează. FMI nu e de acord ca acest popor să aibă nici şanse mici de scăpare!

De fapt ce ar face această "OUG 50"? Ar permite ca la fel ca în toată Comunitatea Europeană, nici românii să nu mai fie total la discreţia contractelor înrobitoare şi necinstite impuse de Bănci. Acestea, în qvasi totalitatea lor străine sau controlate din străinătate, perfid, cu o publicitate agresivă şi mincinosă, s-a adresat unei populaţii neinformate, neprevenite, momite ticălos cu aparenţe facilităţi, ascunse în contracte cu clauze ambiguie şi foarte multe capcane.

Din momentul intrării în vigoare a acestei Ordonanţe de Urgenţă, toate clauzele încorecte urmând a fi înlăturate, condiţiile făcute clare. Ea n-are caracter retro activ, băncile nu dau înapoi banii încasaţi şmechereşte de la românii naivi şi imprudenţi, neapăraţi până acum de stat. E prevăzut numai că din acest moment, toate contractele de credite, derulate în România, la fel ca cele din întreaga Comunitate Europeană , să fie clare, cu obligaţii clare, măsurabile şi previzibile, pentru cel ce se împrumută, fără comisioane ciudate şi alte şmecherii !

Orice om normal şi de bună credinţă, se gândeşte că un sistem bancar e permis şi încurajat de un stat, pentru a dezvolta economia, pentru a-i ajuta să trăiască mai bine, pe oamenii ce formează acel stat, nu pentru a-i înrobi unor entităţi exterioare acelui stat, şi ca astfel, el însuşi, statul, să devenină implicit captiv şi controlat. Aşa a fost şi la noi, nu ?

S-a constatat de către cei ce controlează şi manevrează finanţele lumii, că în România, românii sunt în procent prea mare proprietarii caselor în care locuiesc! Mult mai mare decât oriunde! Asta le poate crea un sentiment prea mare de independenţă şi siguranţă, pentru că acoperă una din aşa zisele necesităţi primare ale omului - locuinţa. Ia să le întindem noi nişte capcane! şi au facut-o prin intermediul băncilor, care ar scoate la mezat un uriaş număr de case în România, trăgând un tun imobiliar năucitor.

Dacă rămâne valabilă OUG 50, mulţi au şanse de redresare, şi atunci nu e bine. Nu mai ies jocurile! şi atunci FMI-ul devastator, direct, făcând clar jocurile celor din spatele Fondului şi al băncilor pe faţă, atacă frontal, fără să-i pese! Românii trebuie să o ducă cât mai rău, să plece de pe aceste locuri Binecuvântate, să nu mai fie aici în majoritate covârşitoare. Asta nu-i de dorit, avem noi pe cine să aducem aici!

Nu vi se pare că se leagă lucrurile, gândindu-ne că după 1990 ni s-a spus şi ni s-a impus de căatre oamenii lor şi votat (de oameni noştri?) în Parlament legea înstrăinării pământului? Ni s-a zis că e o condiţie obligatorie pentru a accede în structurile occidentale. Am făcut-o, şi constatăm că de fapt nu era obligatoriu, alţii n-au făcut asta nici acum, şi au intrat în aceste structuri înaintea noastră (Ungaria, Slovenia, de exemplu)!

Între timp, bună parte din pământul României nu mai aparţine românilor, a fost cumpărat, pe bani puţini, de la oameni săraci, neinformaţi şi nesprijiniţi, prin politicile de stat destabilizatoare, descurajatoare impuse României. Politici implementate de ei, cu ajutorul "prietenilor noştri"!

Au fost apoi vândute pe nimic, sau concesionate la fel de dezastruos, bună parte din bogăţiile subsolului. Ce-a mai rămas, fac eforturi serioase "prietenii noştri" să prăduiască! Vezi cazul ROŞIA MONTANĂ! Ce parere aveţi domnule Băsescu? Dv. Al cui preşedinte sunteţi? Dar oamenii din jurul Dv, ce interese servesc? Patriotismul trebuie şi dovedit, nu numai afirmat! Noi suntem faptele noastre!

Pare că după atâtea prăduiri, modificarea OUG 50, nu mai are importanţă. Mare greşeală ar fi să credem asta! Nu vedeţi că-i o piatră de încercare, unul din ultimele noastre puncte de sprijin? Nu vedeţi că încet, încet, ne demolează ca naţie? Nu vedeţi că totu-i făcut sistematic, după o strategie clară şi bine pusă la punct? Nu vedeţi că totu-i făcut aplicând tactici de învăluire şi aruncând perdele de fum, distrăgând atenţia de la lucrurile esenţiale şi creând false ţinte!

Cei ce conduc, ar trebui să fie cei ce slujesc, nu? Vă reamintiţi oare "spălarea picioarelor", dragi oameni politici? ( Ioan 13; 3-15 ) Aveţi o şansă, n-o risipiţi !

Pentru ca un grup social să fie puternic, să fie coerent, trebuie să împărtăşească, acelaşi set de valori. Asta e valabil pentru o familie, o comunitate mai largă, cu atât mai mult pentru un popor!

Care au fost valorile de bază ce au făcut să reziste acest popor "unit în cuget şi simţiri", chiar şi atunci când la presiunile imperiilor de tot felul, a fost brăzdat de frontiere administrative? - Credinţa într-unul Dumnezeu, Limba şi Simţirea!

Aceşti indivizi de doi bani, trădători de ţară, de Neam şi de Dumnezeu, "prietenii noştri", pentru un pumn de arginţi, au devenit "Prigoana" pentru tot ce avem noi mai sfânt ! Atacă Biserica Strămoşească, aruncă limba în derizoriu - făcând-o să fie "limbă străină" la ea acasă, punând capac distrugerii istoriei noastre, ţinută vie prin vremuri grele, de strămoşi! şi făcută de fapt, de ei!

Traiane, oare ai un nume predestinat, de prădător de ţară a Străbunilor?

În faţa strămoşilor, a copiilor noştri, dar mai ales a nepoţilor şi strănepoţilor şi a lui Dumnezeu, suntem datori să nu rămânem părtaşi amortiţi şi pasivi la "moartea unui neam", a Neamului Nostru!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Ioan Savu - Timişoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator