Calendar
Mai 2024
DLMaMiJVS
   1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Economic

Davos - Remodelarea lumii: consecinţele pentru societate, politică şi întreprinderi

 

Atitudinea ”deștepților” e clar reactivă, urmare a greșelilor fundamentale de strategie egoistă, speculativă, disprețuitoare și catastrofală, a ”bogaților și puternicilor” lumii.

VINA CRIMINALĂ a ”Conducătorilor” români, de toate felurile, e cu atât mai mult de scos în evidență, cu cât e mai clară O CRIZĂ A APEI, la nivel mondial, vorbindu-se de posibile RĂZBOAIE generate de CRIZA APEI!

Citeşte tot articolul

Vorbind despre moartea lui Chavez

 

Am comentat la un link despre moarte lui Hugo Chavez, unde, pe un fundal cu steagul american, în prim plan era o acvilă cu ochii ațintiți și ciocul deschis, gata să apuce prada, scria: Venezuela are petrol, Hugo Chavez a murit ... deci sunt pregătiți să primească democrația! Eu am întrebat: Aia americana, care așteaptă ca uliul, să radă iar tot?

Citeşte tot articolul

Noua hartă economică a României II

 

Acum o lună am publicat un studiu privind evaluarea performanțelor economice ale județelor și ale provinciilor istorice în funcție de valoarea exporturilor pe locuitor

Citeşte tot articolul

De la capitalismul cu faţă umană, la capitalismul curbelor de sacrificiu

 

Un recent comunicat al Fondului Monetar Internaţional indică o schimbare radicală a strategiei acestei organizaţii în ceea ce priveşte creditarea uriaşelor deficite publice care afectează majoritatea statelor lumii. Conform acestui comunicat, toate guvernele statelor afectate de dezechilibre bugetare cronice trebuie să îşi reducă în mod drastic cheltuielile în domeniul protecţiei şi asistenţei sociale începând cu anul viitor.

Citeşte tot articolul

Rezerva valutară a României se volatilizează

 

După cum este cunoscut, la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an rezerva valutară sau foreign currency reserves (securities) a Băncii Naţionale a României (BNR) era de 22,7 miliarde de dolari (billion dollars).

Citeşte tot articolul

O statistică şocantă

 

După cum este cunoscut, RomĂnia a fost afectată Ăn anul trecut de o dezastruoasă recesiune. Ăn consecinţĂ, Ăn 2009 produsul intern brut a scăzut Ăn termeni reali cu 8,5% față de anul precedent. Din cĂte Ămi dau seama (şi nu cred că greșesc), acest declin este fără precedent Ăn ultimele șase decenii.

Citeşte tot articolul

Domnului Vasilescu, consilier BNR

 

Domnule Vasilescu, se pare că nu mai ţineţi minte şansa pe care a avut-o econamia românească la începutul, şi chiar în cursul întregului an 1990.

Citeşte tot articolul

 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator