Calendar
Dec 2023
DLMaMiJVS
     1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

HRISTOS S-A NĂSCUT! SĂ-I FACEM LOC SĂ CREASCĂ ȘI ÎN NOI

 

Nașterea Domnului Iisus Hristos, a fost și rămâne, un reper al atitudinii de bunăvoință a Cerurilor, față de pământeni. Pentru a opri efectele distructive ale căderii adamice – amplificate de alunecarea spre tot mai rău și mai violent, de milenii, a oamenilor – Dumnezeu a mai dat o șansă umanității, în care, prin accentuata cădere, s-a întunecat Chipul.

A trimis pe Fiul Său, să-Și asume trup și fire de om, pentru a arăta oamenilor, că un Om, așa cum au fost creați și ei, asumându-și Menirea, restaurând Chipul lui Dumnezeu în om, să arate oamenilor Calea spre Îndumnezeire.

Deși avea dublă fire, de Dumnezeu și de om, în toate ale omului, Mântuitorul a folosit numai firea umană, de Fiu al Omului, pentru a arăta că se poate și cum se poate, că așa cum poate El, poate oricine care-și abordează și duce viața, așa ca El.

Numeroasele porunci ale Vechiului Testament, El, le-a redus la trei: 1. Eu sunt Calea Adevărul și Viața; 2. Să vă iubiți unul pe altul, așa cum v-am iubit Eu; 3. Faceți celorlalți ceea ce vreți să vă facă ei vouă.

S-o luăm e la 3. E simplu, nu? Te gândești bine, înainte de a avea un gând, o vorbă, sau o acțiune, vis-a-vis de oricine! Te întrebi, Mântuitorul ar face asta? Dacă, NU, atunci să nu fac nici eu! Sau, Mântuitorului i-aș face asta? Dacă nu, atunci să nu-i fac nici celui care într-un fel sau altul, m-a lezat!

La 2. Nu le-a spus să cât, că nu erau capabili să iubească cât El, că nu puteau, ci maniera, Necondiționat!

La 1. Faceți ca Mine, cu orice riscuri, surmontând în pace, răbdare, bunăorice greutăți și încercări, și veți spiritualiza materia din care sunteți făcuți, ajungând Ființe Îndumnezeite!

Simplu, nu?

Fie, să nu mai pierdem, măcar în acest an, șansa Înțelegerii, Asumării și Urmării CĂII!

Crăciun în Lumină, tuturor!

Cu drag, Ioan și Olga Savu

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator