Calendar
Dec 2023
DLMaMiJVS
     1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Gânduri înainte de Alegerile Locale, 2

 

Acest moment poate fi unul de răscruce. Din punct de vedere al atitudinei. Poate fi măcar de sfârşit al inceputului. De aproape 23 de ani, tot bâjbâim în mlaştina propriilor tare de caracter. Ar fi vremea să facem efortul să ne smulgem din aceste smârcuri, ce au tendinţa de a ne absorbi cu totul. Am primit o Viaţă, hai s-o trăim, s-o fructificăm. Domnul sa ne trimita Calauzitori de Lumina, si noi sa-i recunoastem, si sa-i urmam ! Asa sa ne ajute Dumnezeu, dupa Sufletul si Faptele Noastre !

Am ascultat din nou, acum, Colindul pe versurile lui Radu Gyr, cântat de Corul Bărbătesc din Finteuşul Mare. Domnul profesor Valer Zamfirescu, solistul vocal, transmite o stare, ce-ţi răscoleşte întreaga fiinţă. Acest colind este, în ajunul Alegerilor Locale, o atragere a atenției, pentru noi toți, dar mai ales pentru cei ce vor fi aleși. Se cuvine ca toți aceștia să priceapă că Se Pun În Slujba Comunității, nu vor fi o suprastructură ! Să nu uite exemplul Mântuitorului, cu Spălarea Picioarelor ucenicilor !

Mă tem că încă mulți sunt buimaci, nu-și înțeleg Șansa, și Rostul. Nu înțeleg că am intrat deja în Vremea Plăților Rapide, și din nefericire, dar așa e Drept, vor plăti așteptările înșelate, nu numai cu Libertatea, cu Obrazul lor și al membrilor familiei, dar poate cu sănătatea lor și a copiilor lor.

Să ne rugăm Tatălui Ceresc, în numele Mântuitoruli Iisus Hristos, să trimită Duhul Său peste noi toți, cei ce vom alege, și peste cei ce vor fi aleși, să ne curățească întregile ființe, de toată întinăciunea, și să Punem Început Bun Vieții noastre, de acum înainte. Se cuvine să nu ne mai trăim cu lehamite, cu frică, sau ca pe o povară viața, ci să ne Înțelegem Menirea și să ne-o asumăm !
Așa să ne ajute Dumnezeu !
Cu nădejde,

Ioan Savu, Timişoara

09.06.2012

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator