Calendar
Dec 2023
DLMaMiJVS
     1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Zoe, fii bărbată !

 

E adevărat că de regulă, toată lumea se aşteaptă ca bărbaţii să dovedească putere, echilibru şi tărie de caracter, mai ales în momentele de încercare. Mă refer la bărbaţi. În alte cazuri, vorba lui Nenea Zaharia: Zoe, fii bărbată !

Sunt unii care, era să zic îşi asumă conducerea Ţării în anumite momente, dar de fapt se dovedeşte că ei se află acolo, numai conjunctural, sau la ordin. Proba timpului, n-o trec, o ţin într-o şmecherie continuă, sau se frâng. Pot ei fi adevărate repere în Istoria Acestui Neam ? Categoric nu. Rămân numai nişte caricaturi tragice.

Între noi, ceilalţi, oamenii de rând, mulţi se dovedesc a fi aroganţi, hoţi, mincinoşi, trădători,fără scrupule, încâlciţi în fel de fel de " afaceri " interne şi externe, prieteni cu interlopii, cu dispreţ faţă de Lege şi de Bunul Simţ, etc, etc. E un lucru rău, cu efecte neplăcute pentru toţi cei cu care aceştia vin în contact, şi pentru societate, în general.

Mai grav este atunci când pe poziţii foarte vizibile, de demnitari publici, se aciuiesc asemenea indivizi. Noi am cam avut şi avem parte, în tot spectrul politic, mass-media, funcţionari publici, servicii, justiţie, etc, etc. Cam peste tot. Asta e grav, dar cel mai grav e când unii dintre aceştia, se cocoţează în fruntea Ţării. Pentru că ei definesc o gaşcă, şi arată o tendinţă a ei. Ne maculează pe toţi, pentru că au ajuns şi se menţin acolo şi prin complicitatea pasivităţii noastre !

Cei care sunt în frunte, ar trebui să fie Dătători de Sens ! Sunt aceştia definitorii pentru caracterul nostru ca Naţie ? Eu zic că nu. Dar pot fi percepuţi aşa, şi din afara ţării şi din interiorul ei. Mulţi au perceput că : " S-a dat liber la fărădelegi", şi se comportă şi ei aşa, pentru a fi şi ei, " în rând cu lumea ".

Şuvoiul Istoriei, a scos la suprafaţă gunoaiele, şi multe s-au cocoţat pe gâtul nostru, cam peste tot. Şi Sunt Vizibile! Nu numai că le simţim dar, Le Vedem şi Noi. Şi nu ne place ! A fost nevoie ca Răul din Noi şi Dintre Noi, să-l punem în frunte, cam peste tot, să ne pută şi să ne apuce până la urmă greaţa, să nu-l mai vrem. Sper. Ar fi vremea ! Care-ar fi diferenţa dintre noi, cei care zicem că suntem altfel, dacă acum, când am devenit conştienţi de Răul ce Vrea să Ne Cuprindă, şi Răul În Sine, dacă dovedim şi noi lipsa Tăriei de Caracter, şi a Voinţei Implicării în Schimbare ? Dăm bir cu fugiţii ? Ne temem ? Îi lăsăm să învingă ?

Prin Voia Cerurilor, ne-am născut aici şi nu aiurea, pentru că aici e Treaba Noastră ! Aici Avem a Ne Împlini Menirea ! Putem, nu vă temeţi ! Dacă vrem să devenim Promotori ai Binelui, avem Aprobarea şi Ajutorul Cerurilor de Lumină, pentru a-l implementa. Nu suntem aici din întâmplare, ci ca Factori de Schimbare ! Să ne manifestăm deci, ca nişte Creştini !
Doamne Ajută-ne şi ne Luminează !
Eu am Încredere !Cu respect,
Ioan Savu, Timişoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator