Calendar
Oct 2023
DLMaMiJVS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Cultural

LA MULTI ANI IN LUMINA!

 

DIN PROFUNZIMEA SUFLETELOR NOASTRE

Citeşte tot articolul

CITATE DESPRE ISTORIA ȘI IDENTITATEA NOASTRĂ

 

Prin voință Divină ne-am născut și trăim aici de-o istorie ca neam. Se cuvine să înțelegem și să ne asumăm această șansă, împlinindu-ne ca Neam și Destin. Acum sunt la îndemână mijloace de a verifica din surse diverse autenticitatea unor afirmații, puteți s-o faceți dacă doriți.

Citeşte tot articolul

ÎNTÂPLARE CU TÂLC

 

Ne ducem de multe ori viața într-o inerție inconștientă, ne asumat și anost. Uneori, avem șansa unei întâmplări ce ne dă de gândit.

Citeşte tot articolul

DESPRE SUPERFICIALITATE

 

Fiecare dintre noi, am primit în dar, cel mai mare dar, Viața! Suntem conștienți de asta? Apreciem asta?

Citeşte tot articolul

DREAPTA MĂSURĂ?

 

De multe ori, mulți dintre noi, ne ducem viața într-o goană, absorbiți de vârtejul nimicului, către niciunde ...

Citeşte tot articolul

POVESTEA IMPRESIONANTĂ A UNUI TATĂ

 

Această poveste a fost publicată pe site-ul SunnySkyz. Bărbatul se numește Idris, iar povestea lui i-a făcut pe mulți să lăcrimeze.

Citeşte tot articolul

SUNT SUPĂRAT, SAU SUNT NECĂJIT?

 

Despre neglijența cu care generăm făgașuri mai puțin fericite pentru noi înșine și pentru cei apropiați nouă

Citeşte tot articolul

CÂT COSTĂ?

 

Despre viață și modul cum o trăim

Citeşte tot articolul

GÂNDURI LA VREME DE RĂSCOLITOARE SUFERINȚĂ – O LACRIMĂ A SUFLETULUI MEU

 

S-ar cuveni să fim mai atenți cu noi înșine, cu ceea ce ne dovedim a fi de fapt, băgând de seamă că nu prea suntem, uneori cel puțin – prin ceea ce facem – cei ce ne place să credem că suntem …

Citeşte tot articolul

Despre răbdarea comunicării

 

Ar fi bine să înțelegem covârșitoarea importanță a comunicării între oameni, și că modul de transmisie și recepționare, depind în mare măsură de nonverbal

Citeşte tot articolul

Pentru apararea copiilor nostri, cazul Romeo Mosoiu

 

În fața agresivității și multitudinii de metode folosite, continuu și insistent, se cuvine să ne facem timp să citim, să medităm, să înțețegem și să acționăm!

Citeşte tot articolul

Despre ”românii verzi”

 

În urmă cu câteva zile, comentând pe o rețea de socializare, tertipul unuia dintre potentații zilei, găsit vinovat de mari șpăgi și alte nereguli – fostul ministru de interne, Cristian David - de a-și găsi ”un spate puternic acoperit”, s-a inscris la o confesiune neoprotestantă. Și atunci, să vezi minune, i-a fost suspendată hotărârea de reținere în penitenciar, fiind înlocuită cu cea de ”brambureală pe acasă”!

Citeşte tot articolul

DESPRE NORMALITATE

 

„Când o societate nu mai cunoaşte sau amestecă binele cu răul, ea se află deja pe povârnişul pierzaniei“, a spus marele Brâncuși!

Citeşte tot articolul

Partea mea...

 

Să citim cu atenție și să medităm cu rușine, găsind apoi Binele sădit adânc în noi, făcându-i loc să se manifeste, definindu-ne adevărata natură.

Citeşte tot articolul

MULTILEMĂ EXISTENȚIALĂ

 

Viața ne pune de multe ori în situații diverse. Uneori trecem indiferenți, pe lângă unele dintre ele, dar, de regulă, exprimat pe față sau numai în gând, avem o atitudine, ne situăm de o parte sau alta, funcție de o multitudine de motive, ce țin de educație, interese, de starea de moment ...

Citeşte tot articolul

ÎNCEPUT DE ÎMPLINIRE

 

Se cuvine să facem legătura între noi, cei de azi și Momentele de Grație ale acestui popor, să ne privim într-o devenire a noastră

Citeşte tot articolul

Dragă doamnă

 

Postul B1 TV a fost amendat în ședința de joi a CNA-ului cu suma de 70000 de lei, din cauza a două emisiuni de-ale lui Robert Turcescu. Într-una dintre cele două ediții amendate ale emisiunii „Sub semnul întrebării”, Dan Puric a spus că suntem conduși de către un stat mafiotic. Actorul și regizorul Dan Puric a decis să îi trimită o scrisoare deschisă Laurei Georgescu, Președintele Consilului Național al Audiovizualului, pentru a-și justifica afirmațiile făcute în interviu:

Citeşte tot articolul

DREPTATEA LUI NASTRATIN

 

De foarte multe ori, în proprii ochi, acțiunile noastre au o valoare disproporționată, față de valoarea lor reală. E bine să avem un simț al măsurii și o percepție corectă a realității.

Citeşte tot articolul

ORGOLIOASA

 

Se povestește că, odată, o femeie care era mereu furioasă a mers la un călugăr și i-a cerut să-i spună cum să facă pentru a nu mai fi mereu în această stare în care le producea atât de multă nefericire în jurul ei, prietenilor, rudelor și își crea ei insăşi, probleme.

Citeşte tot articolul

Scrisoarea unei unguroaice din România, publicata în Ungaria

 

Data publicării: 06.04.2013 13:07:00 Pe site-ul maghiar (din Ungaria) "Gyakori kerdesek" ("Întrebări frecvente") a fost postat textul unei scrisori trimise din România, mai exact din Transilvania. Autoarea, care este unguroaică, a trăit 37 de ani în România şi 4 ani în Ungaria. Concluzia acestei duble experienţe este expusă în conţinutul scrisorii deschise şi concentrată în titlul textului: "Suntem recunoscători că Transilvania aparţine României!" Suntem recunoscători că Transilvania aparţine României.

Citeşte tot articolul

Discursul FULMINANT al unui OFICIAL ROMÂN despre starea naţiunii. La câteva ore după, a fost schim

 

Un discurs mai rar întâlnit în spaţiul public românesc a putut fi auzit marţi, 2 aprilie, la conferinţa internaţională “Traficul de persoane — o amenințare la adresa valorilor familiei”. Discursul a aparţinut doamnei Georgeta Gavrilă, în acel moment, prefect al Capitalei. La câteva ore după acest eveniment, doamna Gavrilă a fost schimbată din funcţie. Iată discursul:

Citeşte tot articolul

Cele șapte păcate sociale

 

Lumea de azi, într-o mare fugă către ”niciunde”, ar fi nevoie să-și pună întrebări. Ar fi nevoie să-și pună întrebări, în legătură cu rosturile sale, ne mai înghițind, pe ne mestecate, ”adevăruri” ce-i sunt băgate pe gât, de consumismul globalizant.

Citeşte tot articolul

Imparțialitatea și a consecvența, în hotărârea oamenilor …

 

Se pare că nu s-au schimbat multe în stabilitatea punctelor noastre de vedere și a atitudinilor ce decurg din ele.

Citeşte tot articolul

FĂRĂ COMENTARII! ...

 

Modul de înțelegere al unor ziariști profesioniști, de la un post celebru - CNN

Citeşte tot articolul

DESTUL

 

Mi s-a întamplat să aud un schimb de cuvinte între un tată și fiica lui în ultimele momente ale despărțirii pe aeroport. Tocmai se anunța plecarea. Lânga poarta de securitate, s-au îmbrațișat și tatal i-a spus "Te iubesc și îți doresc destul!" Fata, zâmbind, i-a raspuns: "Tăticule, viața noastră împreună a fost mai mult decât destul. Dragostea ta a fost tot ce mi-am dorit vreodată. Îți doresc deasemenea destul, tată!"

Citeşte tot articolul

Duble standarde-Români Uitaţi

 

ÎN SERBIA, românii trăiesc în două comunităţi cărora li se aplică standarde diferite în ce priveşte dreptul la păstrarea identităţii. La nord de Dunăre (în Voivodina) trăiesc 30.000 de români, 2% din populaţia provinciei, ei fiind majoritari în doar 17 sate. Au aici biserici şi dreptul la şcoală şi presă în limba română. Aceşti români au intrat în componenţa Serbiei la 1918 şi România a purtat lungi tratative cu statul vecin, pentru a le da măcar atâtea drepturi câte aveau sub statul austro-ungar. Apropo, ei se judecă fiindcă statul le-a luat clădirea ,,Luceafărul” din Vârşeţ construită de ei.

Citeşte tot articolul

Când se termină noaptea și începe ziua?

 

De foarte multe ori, în graba vieții, folosim cuvinte, utilizăm valori, a căror profunzime, n-o înțelege cu adevărat, în goana diurnă ...

Citeşte tot articolul

Întâmplare

 

Într-o zi, într-un sat din Sălaj, primarul comunist ce-l înlocuise de curând pe cel de dinaintea sa - pentru că acela nu s-a supus dispoziției de a convoca duminica întreaga comunitate, la ”muncă voluntară” - se afla în fața primăriei, cu mulțime de oameni, pe care-i convocase acolo, pentru a le comunica și impune, tocmai acest lucru.

Citeşte tot articolul

Blidul de lemn

 

Uneori, pentru a putea coborî ”cu picioarele pe pământ”, din înaltul orgoliului și nesimțirii noastre, imaginea noastră, reflectată în ochii copiilor noștri, e relevantă ...

Citeşte tot articolul

Ce Domnul a legat, omul să nu dezlege!

 

Basarabia ne doare, pentru că e Parte din Noi, din fiecare dintre noi, fie că suntem conștienți, sau nu suntem conștienți încă. E parte din Sufletul Neamului Daco-Românesc. Îmi vine greu să înțeleg , cum de unii nu înțeleg acest Adevăr, ce e un Adevăr de Dincolo de Noi!

Citeşte tot articolul

A fi român

 

Cu o seară în urmă, am avut o discuție aprinsă, cu un om apropiat mie. El și soția sa, tocmai s-au întors dintr-un periplu prin câteva țări, aflate în jurul Alpilor. Era plin de nemulțumire vis-a-vis de români, și ”această cloacă, care-i Romania”. M-a durut. Am fost deranjat de modul său de a se exprima și, mai grav, de a simți.

Citeşte tot articolul

Ticăloșii atacă frontal !

 

Nu-ți vine să crezi că ai auzit bine. În Franța, e supusă aprobării o lege, care interzice folosirea cuvintelor Mama și Tată! Pentru a nu-i discrimina pe homosexualii ce vor încheia ”familii” și vor înfia și crește copii! Mințile bolnave ale ministrului justiției, Christiane Taubira, președintelui Francois Hollande și ale celor care au clocit asemenea monstruozități, sunt mirate de opoziția Bisericii Catolice Franceze și a Papei.

Citeşte tot articolul

Constantin Tănase

 

Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii!

Citeşte tot articolul

 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator