Calendar
Nov 2022
DLMaMiJVS
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Partea mea...

 

Să citim cu atenție și să medităm cu rușine, găsind apoi Binele sădit adânc în noi, făcându-i loc să se manifeste, definindu-ne adevărata natură.

O pasăre Colibri tot aducea apă în cioc, într-o padure în care izbucnise incendiul. Asta în timp ce toate celelalte animale, înnebunite de spaimă, fugeau care încotro, pe unde nimereau.
Pasărea Colibri continua să care apă cu ciocul.
Un tigru, conștient de zădărnicia demersului, i-a atras atenția: „Ești nebună? Tu crezi că poti să stingi focul ăsta imens, cu stropul de apă pe care-l aduci tu?”. Pasărea Colibri i-a raspuns: „Eu imi fac partea mea”...

S-ar cuveni ca fiecare dintre noi să medităm la asta și să vedem dacă noi înșine, în fața încercărilor vieții, fugim cu turma dejnădăjduită și confuză, sau ”ne facem partea noastră”?!?

De multe ori, de prea multe ori, cei mai mulți dintre noi, din nefericire, găsim motive de neimplicare, ”că doar nu poți să te pui cu răul”! ... Nu băgăm de seamă că răul, sub orice formă ar fi, se extinde prin neimpicarea noastră, din cele mai variate motive, care mai de care mai ”justificate”, de statutul nostru social, de funcția avută și care ar putea fi în pericol – că doar nu putem fi inconștienți, implicându-ne în acțiuni ce pot dereanja, care oricum, ce șanse de reușită ar putea avea? – de faptul că cei ce fac răul, de la hârtia aruncată pe stradă, la furt, distrugerea și trădarea Țării, înlăturarea credinței strămoșești din scara de valori a sufletelor copiilor și nepoților noștri, etc, etc, au loc liber desfășurării nenorocite, prin făgașul făcut de teama, indiferența sau lașitatea noastră ...

Se cuvine să ne amintim că:
"Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
(Edmund Burke)

Mulți dintre noi, care mai avem obișnuința de a ne informa prin mijloace diverse, nu putem spune că n-am știut, pentru că deși, evident, n-am știut totul, nu putem spune că n-am știut nimic. Se cuvine deci să ne amintim și că: "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
(Albert Einstein)

În concluzie, să ne facem fiecare dintre noi, totdeauna, în orice situație, PARTEA NOASTRĂ! ...
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Cu nădejde,
Ioan Savu, Timișoara

        Adaugă comentariu


 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator