Calendar
Ian 2023
DLMaMiJVS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Gânduri de Crăciun

 

Crăciunul, Nașterea Domnului, e un moment de referință, în sufletul unui om, al oricărui om ce a auzit măcar, de Iisus Hristos, de Nașterea Sa. E un reper ”lucrător”, la nivelul conștiinței, al devenirii proprii, chiar dacă e, pe moment, sau o vreme mai lungă, neconștientizat. Pentru mine, în acest an, era, înainte de a-l trăi, o așteptare, un motiv de mare bucurie, de care sufletul meu avea nevoie, ca noi toți, de altfel, acum, mai ales acum, când Țara e în ... mare suferință și durere !...

Citeşte tot articolul

Magii de la Răsărit, pelerini pe calea mântuirii

 

Unul dintre cele mai frumoase şi tainice momente legate de istoria naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pe care îl surprinde în câteva versete extrem de interesante doar Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei este, fără îndoială, cel cu privire la venirea magilor şi la închinarea lor în faţa Pruncului minunat, născut în sărăcăcioasa iesle a Betleemului.

Citeşte tot articolul

 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator