Calendar
Mai 2024
DLMaMiJVS
   1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

Molitfele Sfântului Vasile cel Mare

 

Molitfele (slav. molitva = rugăciune) sau rugăciunile alcătuite de Sfântul Vasile cel Mare (330-379) sunt înserate în Molitfelnic şi în Aghiasmatar, cărţi de cult indispensabile oricărui slujitor al altarului, la capitolul intitulat „Dezlegări, molitfe şi rugăciuni la felurite neputinţe şi boli”.

Citeşte tot articolul

Duble standarde-Români Uitaţi

 

ÎN SERBIA, românii trăiesc în două comunităţi cărora li se aplică standarde diferite în ce priveşte dreptul la păstrarea identităţii. La nord de Dunăre (în Voivodina) trăiesc 30.000 de români, 2% din populaţia provinciei, ei fiind majoritari în doar 17 sate. Au aici biserici şi dreptul la şcoală şi presă în limba română. Aceşti români au intrat în componenţa Serbiei la 1918 şi România a purtat lungi tratative cu statul vecin, pentru a le da măcar atâtea drepturi câte aveau sub statul austro-ungar. Apropo, ei se judecă fiindcă statul le-a luat clădirea ,,Luceafărul” din Vârşeţ construită de ei.

Citeşte tot articolul

Cuvânt, la Adunarea Națională a Bisericii Ortodoxe Române

 

Este o mare onoare pentru mine, ca timp de 8 ani, să fiu fost parte a ANBOR, din care 4 și a Consiliului Național. Ce-și poate dori mai mult, un creștin, născut și trăitor prin voia Domnului, în această Țară, decât să poată să se implice în viața spirituală a poporului său, cu toată bunăcredința, din tot sufletul său, cu tot discernământul, cu întreaga capacitate a ființei sale?

Citeşte tot articolul

 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator