Calendar
Dec 2023
DLMaMiJVS
     1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Maxime
 • "Cei care au privilegiul de a şti, au datoria de a acţiona".
  (Albert Einstein)

 • "Tot ce-i trebuie răului ca să reuşească este ca oamenii buni să nu facă nimic".
  (Edmund Burke)

 • "Rugăciunile încep să fie ascultate atunci când vocea care le rosteşte a pierdut puterea de a răni".

 • "Viaţa nu se măsoară cu numărul de respiraţii pe care le aveţi, ci în momente care îţi taie răsuflarea".
  (Rainer Maria Rilke)

 • Ai răbdare cu toate cele nerezolvate din inima ta Şi încearcă să iubeşti înseşi întrebările ... Nu căuta răspunsurile, ce nu ţi-ar putea fi oferite acum, pentru că n-ai putea să le trăieşti [oricum]. Ideea este, să trăieşti totul. Trăieşte întrebările acum. Poate ulterior, într-o zi departe în viitor, treptat, fără chiar să-ţi dai seama, tu îţi vei trăi drumul către răspuns.

  

A fi român

 

Cu o seară în urmă, am avut o discuție aprinsă, cu un om apropiat mie. El și soția sa, tocmai s-au întors dintr-un periplu prin câteva țări, aflate în jurul Alpilor. Era plin de nemulțumire vis-a-vis de români, și ”această cloacă, care-i Romania”. M-a durut. Am fost deranjat de modul său de a se exprima și, mai grav, de a simți.

Citeşte tot articolul

Ticăloșii atacă frontal !

 

Nu-ți vine să crezi că ai auzit bine. În Franța, e supusă aprobării o lege, care interzice folosirea cuvintelor Mama și Tată! Pentru a nu-i discrimina pe homosexualii ce vor încheia ”familii” și vor înfia și crește copii! Mințile bolnave ale ministrului justiției, Christiane Taubira, președintelui Francois Hollande și ale celor care au clocit asemenea monstruozități, sunt mirate de opoziția Bisericii Catolice Franceze și a Papei.

Citeşte tot articolul

Avem Discernământ ?

 

Încet, încet, culegem roadele otrăvite, ale celor ce ni se oferă, ”În Numele Umanismului”, evident ! Cazurile de pedofilie, ca cel de al profesorului de Karate, centură neagră 7 dan, sunt tare dureroase.

Citeşte tot articolul

Noua hartă economică a României II

 

Acum o lună am publicat un studiu privind evaluarea performanțelor economice ale județelor și ale provinciilor istorice în funcție de valoarea exporturilor pe locuitor

Citeşte tot articolul

 
Categorii
Starea vremii
Statistici
Sunteti al vizitator